A mi missziónk

Feladatunknak tekintjük, hogy olyasmit oktassunk, ami ténylegesen segít az elhelyezkedésben.

Ha átböngésszük a legnépszerűbb magyar álláskereső portálok egészségügy és gyógyszeripar kategóriában felajánlott állásait, tapasztalni fogjuk, hogy ezek nem feltétlenül felelnek meg az egyetemeinken jelenleg elérhető felsőfokú képesítéseknek.

A biológusoknak, vegyészeknek, orvosoknak, gyógyszerészeknek, egészségügyi főiskolát végzetteknek, pályaelhagyó biológia vagy kémia szakos tanároknak sokszor igen nehéz munkát találni, míg a gyógyszercégek által meghírdetett állások sokszor hosszú ideig betöltetlenek maradnak, a hazánkban hiányzó megfelelő szakképzés miatt. Iskolánk a fent leírt, munkaerőpiaci kereslet és kínálat közötti űrt szeretné csökkenteni, ezért indítottuk el három éve a klinikai monitor (CRA) tanfolyamunkat és ezért dolgozunk további képzések tematikájának összeállításán.

A lap alján található linkek három ismert álláshirdetési portálra mutatnak, ezekre kattintva mindenki maga is meggyőződhet róla, hogy az egészségügy és gyógyszeripar területén letöbbször olyan szakembereket keresnek, melyeket a magyar felsőoktatás nem képez.

Ráadásul a leendő munkaadó legtöbbször kihangsúlyozza, hogy a nagy tapasztalattal rendelkező jelentkező komoly előnyt élvez a munkaerőpiaci versenyben. Nem meglepő, hogy az álláskeresők sokszor zsákutcában érzik magukat, hiszen a kezdeti szakmai tapasztalatok megszerzésére nincsen lehetőségük, ugyanakkor tapasztalat híján nem sikerül megszerezniük első állásukat. Iskolánk ebből a helyzetből kínál kiutat, egyrészt oly módon, hogy a monitor (CRA) tanfolyam után segíti a hallgatók elhelyezkedését, másrészt lehetőséget nyújt a hallgatóknak tényleges monitori munka megfigyelésére.

A jövőben további olyan tanfolyamok indítását tervezzük, melynek a hagyományos felsőoktatásban nem megszerezhető tapasztalatokat tesznek hozzáférhetővé, ezek közül a tanfolyamok közül elsőként az orvoslátogató és a gyógyszeripari törzskönyvező képzések tematikája kerül majd kidolgozásra, a fejleményekről folyamatosan tájékoztatjuk majd az érdeklődőket a honlapunkon.
  • Készítés ideje: