Tervezett kurzusaink

Haladó monitor (CRA) képzés

Bár az első lépés megtétele a monitori szakma irányába nehéz, ha valakinek sikerül ezen a területen tapasztalatot szereznie, akkor valódi karrier áll előtte. Éppen a specifikus ("bennfentes") tudás miatt nagyon gyakran a tapasztalatabb monitorokat (SCRA, senior CRA) nevezik ki a fiatalabb monitorok (JCRA, junior CRA) csoportvezetőjének, irányítójának. Multinacionális cégeknél egy magasabb beosztásban lévő monitor sokszor több ország monitorait is irányítja.

Másfelöl nagyobb cégeknél a feladatok is specializáltabbak lehetnek, a monitorok munkájától különválhat például a "study start up manager" feladata, aki a vizsgálat elindításért és hatósági engedélyeztetésért felel. Az ilyen nagy felelőséggel járó munkát általában tapasztaltabb szakemberre bízzák.

Tervezzük, hogy egy olyan teljesen angol nyelvű tanfolyamot is elindítunk, mely a fentebb említett specializált ismereteket adja át, ide a monitorképzésünkről érkező diákok, és CRA-ként dolgozó szakemberek nyerhetnek majd felvételt. Jelenleg a tanfolyammal kapcsolatos igények felmérése zajlik.